Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου Ε.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

              ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ 

 Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της 3ης Δεκεμβρίου (Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία), ετεροχρονισμένα τον ίδιο μήνα, οι μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άμφισσας συνοδεία του διευθυντού τους κ. Λαλά Χρήστου και του κ. Κατσιμίγκα Γεωργίου του τμήματος νοσηλευτικής, επισκέφθηκαν το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Κοινωνική λειτουργό κα. Ταλαρούγκα Ειρήνη με αφορμή ενημερωτικό υλικό που προβλήθηκε σε σχέση με την Αναπηρία και τη Διαφορετικότητα. Οι μαθητές διατύπωσαν τις απόψεις τους και φάνηκε πως ήταν ήδη συνειδητοποιημένοι και  ευαισθητοποιημένοι επί του θέματος.
 Ακολούθησε διαδραστικό εργαστήριο υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των δύο εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών - υπεύθυνων του εργαστηρίου Κεραμικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κας Τσιάκα Σωτηρίας και Αμοργιανού Σοφίας. Οι μαθητές κατασκεύασαν  κλειδοθήκες από πηλό, οι οποίες απεικονίζουν το αποτύπωμα του καθενός.  Στη συνέχεια, κλήθηκαν να ανταλλάξουν τις κλειδοθήκες τους ώστε ο καθένας να μη γνωρίζει τίνος αποτύπωμα φέρει τελικά η κλειδοθήκη που θα πάρει μαζί του φεύγοντας για το σπίτι..! 
 Επειδή αν και όλοι ανήκουμε στο είδος το ανθρώπινο, ωστόσο ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και αφήνει το δικό του "αποτύπωμα"....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου